Utrustning för att fiska i havet

Det är viktigt att tänka på att man har rätt utrustning när man ska fiska havsfiske. Man måste för det första se till att man har ett bra fiskespö. Detta bör vara relativt långt. Ofta är de mellan 6-7,5 fot långa.

Man måste se till att ha relativt tuff utrustning när man ska fiska havsfiske. Detta eftersom att havsfiske ofta sker på djup omkring 20 meter, och ibland är djupet hela 50-100 meter. Det är viktigt att se till att utrustningen tål lite högre påfrestning. När man fiskar på djupt vatten är det oftast som så att man måste använda sig av vikter för att man ska få ner draget i vattnet. Ofta väger dessa mellan 150-200 gram och när sedan en fisk nappar måste spöet tåla hela denna vikt. Om det gäller fiske på grundare vatten kan man ofta fiska med ett spö som klarar 5-8 kilo, men om man vill fiska kustnära bör man ha ett spö som i alla fall klarar 10 kilo. Om fisket ska ske på djupare vatten måste det i alla fall klara av en vikt på 20 kilo.

Om man vill fiska på än större djup kan man ofta behöva ett fiskespö som klarar mellan 30-50 kilo vikt. Vid dessa fiskedjup kan man använda spöbälten eller spöhållare för att avlasta ryggen eller armarna. Om man inte har dessa tillbehör kan det rent av bli helt omöjligt att dra upp en riktigt stor fisk ur vattnet.

När man ska välja rulle bör man fungera över om man vill ha en haspelrulle eller en multirulle. Många gånger kan en multirulle vara att föredra. Dessa har kraftiga bromsar och dessutom rymmer de väldigt mycket lina. Det kan vara bra att välja en rulle med linspridare eftersom att den fördelar linan bättre på spolen. Om man fiskar i mellanvatten kan också en linräknare vara bra.