Plattsättare i Nacka

En plattsättare lägger keramiska plattor, det kan vara klinker, kakel eller naturstensplattor, och om du som exempelvis personperson behöver hjälp med det, kan du få hjälp av en plattsättare i Nacka. För att bli plattsättare är det viktigt att du är noggrann och använder laser och vattenpass för att få plattorna raka. För att kunna dela kakelplattorna används en kakel-skärare och en murslev måste även användas för att lägga murbruket som ser till att kakelplattorna sitter fast. Andra redskap som används är vinkelslip och kakeltänger. Jobbar du som plattsättare är det ofta i våtutrymmen du jobbar. I Sverige måste en plattsättare ha behörighet genom Byggkeramikrådet (PER) eller Golvbranschens Våtrumskontroll (GVK). Är du privatperson och har tänkt lägga kakelplattor etcetera finns inga speciella krav på utbildning, du måste dock utföra arbetet utifrån de regler som finns och alltid kontakta ditt försäkringsbolag.

Hjälp av plattsättare i Nacka

Bor du i Nacka och behöver hjälp med plattsättning, finns det flera att välja mellan. Om du tittar på nätet och jämför de olika företag som finns kan du hitta en Avgörande plattsättare Nacka som kan hjälpa dig med det du behöver. Det är oftast inomhus som en plattsättare arbetar, och då är det att sätta upp klinker, kakel med mera på golv och väggar. De vanligaste rummen att inreda med klinker eller kakel är i köket eller i badrummet. När det gäller andra byggnader, är det exempelvis vanligt med kakel i simhallar.

Utbildning till plattsättare

Om du som ung vill bli plattsättare ska du gå på gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram med inriktning mot husbyggnad. Efter gymnasieskolan ska du anställas på ett företag som lärling, under omkring 1,5 år. Som lärling får du lön från företag i form av lärlingslön. Innan du får arbeta som plattsättare måste du göra ett yrkesteoretiskt prov och när du klarat av de får du ett yrkesbevis. Då kan du söka jobb som plattsättare i Nacka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *