Fördelar med plåttak i Stockholm

Bild på plåttak i Stockholm.

Det är väldigt speciellt med plåttak i Stockholm, staden nästintill kräver att din bostadsrättsförening eller villa ska ha ett plåttak. Och det har att göra med att plåttak är det takmaterialet som är mest hållbart och med längst livslängd.

Sen är det självklart inte hela sanningen om plåttak i Stockholm. I och med att Stockholm har varit nordens industristad på sent 1800-tal så är plåttaken djupt rotad i Stockholms siluett.

Då blev Stockholm rikt och staden förlorade inga pengar i nederlag under vare sig första eller andra världskriget. För alldeles för många städer fick sina tak sönder bombade.

Plåttak försvann under andra världskriget

Dresden till exempel fick även mer än bara sina plåttak sönderbombat. De allierade bombade sönder i princip hela staden som nu har byggts upp igen med byggnader som stora gråa betongklossar.

Det är inte vackert i mina ögon men det har gjort jobbet med att bygga upp Dresden. Det tråkiga är att Dresden var en av Tysklands, om inte landets vackraste stad innan kriget. Och idag är det en stad som saknar den där ”det-känslan” som gör Stockholm så underbart.

London är även en stad som tvingades utstå mycket under andra världskriget men där fanns det mer pengar att reparera staden med. Speciellt i och med att USA lånade ut stora mängder pengar till Storbritannien för att de skulle komma på benen igen.

Tyskland hade inte samma tur utan där blev landet uppdelat i två delar mellan väst och Sovjet.

Takläggare i Stockholm lägger plåttak

Det finns en takläggare i Stockholm som lagt plåttak under många år och som har varit branschledande sedan start. Och det är denna takläggare. De håller till i Norra Stockholm men utför även arbeten med plåttak i Uppsala, Västerås och Norrköping. Så du förstår att de arbetar väldigt brett med takarbeten i Sverige.

Jag rekommenderar att kontakta dem direkt då de allt som oftast fyller upp sina kalendrar väldigt snabbt. Det har att göra med att de alltid lämnar kostnadsfria offerter på sina arbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *