En strejkande rörmokare i Stockholm

Strejkande rörmokare som arbetar. Ironin!

I Stockholm så känner alla till denna strejkande rörmokare som vägrar arbeta och lever på bidrag. Vissa tror att han inte existerar, och vissa påstår sig ha sett honom. Men all i Stockholm har hört historierna om denna strejkande rörmokare! Det är det ingen som kommer att stick under stol med, utan alla kommer vara ärliga och säga att dem känner till honom.

Jag kan faktiskt med stolthet säga att jag är en av de som träffat på denna rörmokare, och känner till hans historia.

Det hela började en kall oktoberkväll när jag var på väg hem från jobbet. Jag hade under dagen hört lite historier om hur denna rörmokare levde och men det var självklart inget som en skeptiker som jag trodde på.

Så jag var på vägen hem från pendeltåget i Årstaberg. Jag hade tagit den långa gångvägen hem då jag kände att jag behövde lite betänketid för att gå igenom dessa historier.

Helt plötsligt möter jag en rörmokare

Från ingenstans sprang det fram en man till mig och grep tag i min rock mitt på Årsta torg. Han höll mig hårt och stirrade mig djupt in i ögonen, som om han sökte någonting bakom mina svarta pupiller. Jag tänkte direkt att han måste ha varit galen då ha han lutade sig framåt och frågade mig om jag skulle med på en revolution. Och han måste ha tänkt detsamma när jag lutade fram min panna mot hans och började söka djupt i hans ögon.

Han visar sin rövarkula

Och då förstod jag vem denna man var. Han var denna strejkande rörmokare i Stockholm som alla pratade om. Rörmokaren fanns på riktigt och jag var inte galen överhuvudtaget! Han tog med mig till sitt kryp-in i ett Globens parkeringsgarage. Där berättade han alla historier om strejkandet han hade fört i Stockholm för att rörmokare ska få bättre lön.

Jag kunde inte tänka att det var sant. Är inte rörmokare i Stockholm så överbetalda så att det stinker om det? Jag valde dock att inte säga något då jag varken visste hur han skulle reagera, eller om jag skulle ha gjort honom ledsen. Ingen blir ju nämligen glad av att inse att ens handlingar är meningslösa, och resultaten likaså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *